ERG ry:n puheenjohtajan terveiset

Tervehdys Rinkkulaiset

Olen Jyrki Tiilikainen ja olette valinneet minut edustamaan Espoo Ringside Golf ry:tä puheenjohtajan ominaisuudessa – kiitos luottamuksesta. Olen aktiivinen golfari ja toiminut aiemmin seuran eri toimikunnissa, sekä myös 6 vuotta seuran kapteenina. Olen ollut sekä ry:n että oy:n hallituksissa useita vuosia. Sydämeltäni olen 100% Rinkkulainen.

Ry:n syyskokous sujui sopuisasti eikä henkilövalinnoissa päädytty äänestyksiin. Hallituksessa jatkavat toimikuntien vetäjät Jaana Angeria, Henrik Lahti, Jouko Latvakangas, Samuli Seppälä, Tuija Soikkeli, Liisa Soppela ja Nikke Tyry. Hallituksesta jäivät pois Jukka Nylander ja puheenjohtajan paikalta Joni Alasaari. Kiitokset Jonille menestyksekkäästä ERG ry:n luotsaamisesta menneinä vuosina. Kruununa ja tunnustuksena hyvästä työstä tuli valinta vuoden golfseuraksi vuonna 2018. Kiitos myös väistyvälle ERG oy:n puheenjohtajalle Jukalle saumattomasta yhteistyöstä ry:n kanssa.

Tällä hetkellä olemme jäsenmäärältään Suomen kolmanneksi suurin golfseura 2855 jäsenellä. Juniorien määrä on ollut vahvassa kasvussa ja olemme myös tässä tilastossa kolmantena 380:lla juniorijäsenellä. Seuramme toimikunnat järjestävät aktiivisesti toimintaa kaiken ikäisille ja tasoisille golfareille. Golf on myös kilpaurheilua ja silläkin saralla olemme saavuttaneet menestystä. Olemme olleet aktiivisia vaikuttajia niin Golfliiton kuin Suomen Golfsenioreidenkin toiminnassa. Kun seuran talouskin on vankalla pohjalla, niin sen kun puttaillaan menemään, vai?

No ei. Elämme vahvasti symbioosissa kenttää hallinnoivan oy:n kanssa ja olemme myös sen suurin yksittäinen osakkeenomistaja. Syksyn yhtiökokouksessa oy:n hallitus vaihtui kokonaan ja olemme tältä osin jonkun uuden edessä. Enemmistö kannatti muutosta, mutta vasta tulevaisuus näyttää mikä kaikki tulee muuttumaan. Itselleni jäi se tunne, että kaikki muutosta halunneetkaan eivät välttämättä halunneet muutosta samaan suuntaan tai samoin motiivein… Joka tapauksessa mitään niin suuria mullistuksia ei ole lähivuosien (tai vähän pidemmänkään ajan) horisontissa, etteikö aktiivista seuratoimintaa ole syytä jatkaa ja kehittää golfin pelaamisen ehdoilla.

Olen toiminnassani aina pyrkinyt keskustelevaan ja avoimeen lähestymiseen, ja nyt jos koskaan on olennaista pitää yllä hyvää keskusteluyhteyttä ry:n ja oy:n välillä. Molemmilla on oma roolinsa yhteisössä ja olen sitä mieltä, että kumman tahansa menestys on vahvasti sidoksissa toisen menestykseen myös tulevaisuudessa. Uskon vakaasti, että golfia pelataan Rinkussa vielä pitkälle tulevaisuuteen ja olen valmis käärimään hihat sen eteen, että se tapahtuu aktiivisessa, avoimessa ja innostavassa ilmapiirissä, Suomen parhaassa seurassa.

Hyvää syksyä ja nähdään kentällä,

Jyrki Tiilikainen