Vilppitapauksia Ringside Cupissa

Elokuussa reilun viikon sisällä tuli kilpailutoimikunnalle useampi ilmoitus vilpillisestä pelaamisesta Ringside Cupissa. Vilppitapauksia oli useita ja myös ilmoittajina oli useita eri henkilöitä.


Ilmoitusten mukaan kilpailutuloksia oli merkitty huomattavasti todellista lyöntimäärää paremmiksi, pyrkien näin saavuttamaan etua kilpailusarjassa. On myös käynyt ilmi, että kilpailukierroksia on pelattu ilman merkitsijää, mikä on vastoin sääntöjä.

Espoo Ringside Golf ERG ry:n hallitus perusti kurinpitotoimikunnan, joka käsitteli kaikki tapaukset. Kuultuaan kaikkia osapuolia, niin ilmoituksen tehneitä kuin myös vilppien tekemiseen epäiltyjä henkilöitä, toimikunta on käsitellyt asiat ja päättänyt seurauksista.

Kahden pelaajan osalta kilpailukierrokset Ringside Cupissa v. 2023 mitätöitiin. Lisäksi heiltä evättiin osallistuminen kaikkiin kausien 2023 ja 2024 Espoo Ringside Golf ERG ry:n järjestämiin kilpailuihin. Rangaistukset astuvat voimaan välittömästi.

Yhden pelaajan osalta kilpailukierrokset Ringside Cupissa v. 2023 mitätöitiin. Lisäksi häneltä evättiin osallistuminen kaikkiin loppukauden 2023 Espoo Ringside Golf ERG ry:n järjestämiin kilpailuihin. Rangaistus astuu voimaan välittömästi.

Kahden pelaajan osalta päädyttiin pelkkään huomautukseen ja muita sanktioita heille ei jaettu.

Tällainen vilpillinen toiminta on yksiselitteisesti pelin hengen ja sääntöjen vastaista ja tapauksiin tullaan jatkossakin puuttumaan.

Espoo Ringside Golf ERG ry
Kurinpitotoimikunta