Senioreiden menestyksekäs ja vilkas kausi

Hanna Knuuttila, Jaana Angeria ja Virpi Vuorinen SM-joukkue hopea N50-sarja

Kausi 2023 oli Ringside Golfin pelaajille erittäin hyvä kaikissa ikäluokissa.

Yleisessä sarjassa tuli historiallinen SM-joukkuekulta, Mideissä pelaajamme olivat ylivoimaisia ja juniorit kahmivat mitaleita kisasta toiseen. Mutta hyvin meni senioreillakin. Yksi parhaista senioreiden tuloksista oli N50 voittama SM joukkuehopea. Sen toivat Jaana Angeria, Virpi Vuorinen ja Hanna Knuuttila.

Vilkas kausi näkyy selkeästi myös Jukka Immosen kokoamissa tilastoissa. Kaikkiaan 21 rinkkulaista seniorigolfaria osallistui Suomen Golfsenioreiden kisoihin kesän 2023 aikana. Kisasuorituksia tuli kaikkiaan 90 kappaletta, naisten sarjoissa 30 ja miesten 60. Urakkamiehenä toimi Jouko Latvakangas, joka osallistui peräti 17 kisaan sarjoissa M50, 60 ja 65.

Top-10 sijoituksia tuli useita, paras yksittäinen kisasuoritus oli Jaana Angerian 4. sija N50 SM lyöntipelissä. Kokonaispisteissä paras sijoitus oli Joukon 6. sija M60 HCP sarjassa.

Toukokuussa 17 Rinkun sennua osallistui SGS:n kisoihin: neljä naista ja 13 miestä. Pisteille pääsi kuusi pelaajaa, neljä sai pisteitä kahdesta eri kisasta. Parhaan kisatuloksen teki Ville Wright, joka sijoittui tuloksella 78 lyöntiä hienosti T6 sijalle M60 Tourin kisassa Hankogolfissa 20.5. Toiseksi paras suoritus oli Joken T16 samassa kisassa. Naisten parhaat tulokset olivat Hanna Knuuttilan ja Virpi Vuorisen T18 sija N50 FST1 kisassa

Kesäkuussa osallistujia oli jo 20. SGS:n kisoihin toukokuussa: seitsemän naista ja 13 miestä, kaikkiaan 30 kisasuoritusta. Suurin yksittäisen kisan osanotto oli M50 FST3 kisa Kytäjällä 10.-11.6., johon osallistui viisi rinkkulaista. Kytäjällä oli kyseisenä viikonloppuna suuren urheilujuhlan tuntua, kun siellä pelattiin samaan aikaan naisten ja miesten FST sekä miesten haastajatourin kisat.
Pisteille pääsi 14 pelaajaa. Kokonaispistemäärä nousi toukokuusta 178 -> 281, eli vaikutti, että tuloskunto alkoi löytyä.
Parhaan kisatuloksen teki Jouko (Jokke) Latvakangas, joka sijoittui hienosti T4 sijalle M50 Haastajatourin kisassa Kytäjällä. Toiseksi paras suoritus oli Katriina Malmivaaran T10 N70 kisassa Tuusulassa.
Kesäkuussa oli yksi SM kisa, M80 LP, missä Eero Viljanen sijoittui sijalle T23.

Heinäkuu oli Joken kuukausi. Hän kunnostautui urakkamiehenä osallistumalla viiteen kisaan ikäluokissa 50, 60 ja 65. Kokonaispistemäärä jatkoi nousua kesäkuusta 281 -> 382, suurimman yksittäisen pistepotin keräsi Jaana Angeria N50 SM kisoista (106 pistettä, joka on tähän mennessä koko kauden suurin yksittäinen pistemäärä).
Heinäkuussa pelattiin eri ikäluokkien lyöntipelin SM kisoja. Rinkusta oli osallistujia mukana M50, M60, M65, N50 ja N60 sarjoissa. Kahdessa kisassa tuli hienoja tuloksia, Jaana Angeria sijalle 4 (N50), Hannu Jalonen T7 ja Jokke T9 (M65)

Elokuussa oli 12 sennuilla yhteensä 16 kisasuoritusta. Jokke jatkoi urakointia osallistumalla heinäkuun tapaan viiteen kisaan.
Elokuu oli reikäpelien SM kisakuukausi, meiltä osallistujia oli sarjoissa M50, N50 ja M65. Parhaat suoritukset irtosivat Jaanalta 5. sija (N50) ja Jokelta 7. sija (M65). M50 kotikisoissa harmillisesti kaikki jäivät niukasti ensimmäiselle kierrokselle
OoM (Order of Merit) taulukoissa paras kauden kokonaissuoritus on Jaanan 10. sija N50 FST sarjassa. Jokke sijoittui M50 Haastajatour sarjassa sijalle 11.