Rinkun Aapo Marttinen voitti Future Tourilla

Nevaksen Future Tourin poikien sarjan kärkikolmikko, vasemmalta Lukas Sovijärvi, Aapo Marttinen ja Alex Westerholm

Rinkun junioreilla kisojen täyteinen kesäloman startti, kotiin tuomisina myös kirkkain ja isoin pokaali!

Koululaisten ansaittu kesäloma alkoi lauantaina 3.6.. Golfjunnujen kesäloma alkoi kuitenkin räväkästi, sillä Future Touria pelattiin kahtena peräkkäisenä päivänä, 5.6. Nurmijärvellä ja 6.6. Nevaksessa. Ja tottahan niin, että Rinkkulaiset menestyivät kisoissa vallan mukavasti!

Nurmijärvellä Niipperin oma poika Joel Dikert oli jaetulla kolmannella sijalla yhdessä Pickalan Migel Mutikaisen kanssa tuloksella 78 (+6). Voitto ei jäänyt kuin lyönnin päähän, sillä tuloksella 77 voitosta uusivat Lahden golfin Lukas Asikainen ja Nordcenterin William Juslin. Lukas vei pidemmän korren ja isoimman pystin kotiin. Kisa oli tasainen ja Ringsiden Joona Lampenius oli sijalla T5 (79 lyöntiä) ja Aapo Marttinen sijalla 12 (82 lyöntiä).

Tyttöjen Future -sarjassa Ringsidea edustivat ansiokkaasti Sofia Erikkilä ja Olivia Kinnunen. Sofia oli kisan viides tuloksella 91 (+19) ja Olivia kymmenes tuloksella 105 (+33).

Easy Red -pistebogeykisassa Ringsiden junnujen todellinen ilopilleri Veera Sandberg oli viides upealla tuloksella 41 pb.

Nevaksen kisassa Aapo otti revanssin edellisen päivän heikosta puttipelistä ja voitti kisan tuloksella 78 lyöntiä (+7). Kisa meni äärimmäisen tasaiseksi ja uusinta oli lähellä. Lyönnin päähän toiseksi jäi Nurmijärven Lukas Sovijärvi ja kolmanneksi lyönnin päähän Lukaksesta sijoittui Tapiola Golfin Alex Westerholm. Lampeniuksen Joona oli myös mukana ja oli tällä kertaa kymmenes.

Aapo johti kisaa käytännössä koko ajan ja kisa alkoi näyttää paraatimarssilta kohti palkintopöytää, kunnes: ”Tajusin siinä kuudellatoista että mähän voin voittaa tämän kisan. Alkoi jännittämään ja hermostuttamaan ja sössin ihan täysin kaksi viimeistä väylää. En ole ennen johtanut tällaista kisaa niin jotenkin se pisti jännittämään ja pisti pelin ihan sekaisin. Onneksi johtoasema kuitenkin piti loppuun asti.” Aapo myös kertoi Nevaksen kentästä ja pelitaktiikasta kisan jälkeen: ”Tämä on vähän sellainen järjen käyttö sallittu -tyyppinen kenttä, esimerkiksi etuysillä avasin kaikki väylät raudoilla ja tulosta tuli. Ilman harkkarundia etukäteen täällä olisi kyllä ihan mahdoton pärjätä. Takaysin alun kolme bogia tulivat oikeastaan just niille väylille, mistä olin ajatellutkin, että bogit saa tulla, koska turha niihin on riskiä tuplasta tai vielä rumemmasta ottaa. Sikäli siis ihan loppua lukuunottamatta peli meni aika lailla niin kuin pitikin.”

Seuraavan kerran Rinkun junnut ovat tulessa omissa kotinurkissa tiistaina 13.6., silloin Future Tour -kisa pelataan Ringsidessa. Silloin suurin joukoin kannustamaan oman seuran junnut huikeisiin suorituksiin.

Junnuilla on muuten myös vahva edustus tulevissa reikäpelimestikoissa. Alkakaahan aikuiset treenaamaan jos meinaatte pärjätä!