Rinkulle hopeat joukkueiden SM-kisoissa

Rinkun hopeajoukkueet Joukkue SM-kisoissa 2022. Kuva Juha Hakulinen.


​​​​​​​Hieno viikonloppu Ringside Golfille, miehille ensimmäinen yleisen sarjan joukkuemitali ja naisille myös saman värinen hopea!


Ringside Golfin edustusjoukkueella oli tiivis tahti loppuviikosta. Torstaina Rinkku kävi altavastaajana yllättämässä Midien legendaarisessa seuraottelussa kotijoukkue Talman kahden lyönnin marginaalilla (+64 - +66) 12 pelaajan yhteistuloksella.

Lauantaina käynnistyi joukkueiden SM-kisat Kullossa. Miehet lähtivät kisaan pareilla Joonas Hinkkanen-Tommy Gulin ja Peter Erofejeff-Nikke Tyry. Tommyn ja Joonaksen hyvinvoinnista vastasi koko kisan Mikko Pirinen, Niken ja Patun mukana henkeä piti yllä Rinkun mukavin ukko Mikael Risikko.

Naisissa aamupäivän Foursomen pelasivat tähtemme Krista Baker-Adeliina Virtanen ja iltapäivän bestballissa seuramestari Ida Inkinen ja Päivi Vanttaja.

Miehet ottivat tiukan lähdön kisaan ja siirtyivät vuorolyönnein pelatun Foursomen jälkeen viiden lyönnin johtoon tuloksin 69 ja 70.

Bestballissa Nikke ja Patu takoivat tuloksen 65, Joonaksen ja Tommyn putit väistelivät ja tulos 70 jätti vähän toivomisen varaa. Ensimmäinen päivä toi kuitenkin kolmannen paikan finaaliryhmiin tuloksella - 14. Edellä vain Lahden Golf - 15 ja Nurmijärvi - 16.

Finaalipäivänä tiedettiin, että kovaa saadaan pelata, että voitto saati mitali tulee kotiin. Nurmijärvi loi alussa kovat tahdit nousten jo hetkellisesti lähes 15 lyönnin johtoon. Viimeisenä päivänä neljästä tuloksesta kolme parasta kierrostulosta jäi voimaan.

Heikon alun jälkeen jokainen rinkkulainen sai juonesta kiinni. Tommy Gulin 70 (-2) oli paras, Patu ja Nikke takoivat tulokset 71 (-1) omilla palloillaan. Joonas Hinkkasen tulos 73 (+1) jäi näin ulos.

Parhaimmillaan rinkku kävi kuuden lyönnin päässä, mutta todellisuudessa Nurmijärvi pysyi omilla luvuillaan.

Kakkossija oli ensimmäinen joukkuemitali miehille yleisessä sarjassa! Taakse jäi mm. Pickalan huikea Dream Team täynnä aktiivisia ammattipelaajia, jotka tyytyivät lopulta pronssiin.

Naisissa avauspäivä oli nihkeä. Kuuden joukkueen kisassa Kristan ja Adeliinan kierrokset 74-76(?) nostivat kuitenkin naiset hopealle! SHG oli kuitenkin avauspäivänä karannut liikaa ja voitti lopulta 18 lyönnin turvin.

Naiset olivat luonnollisesti onnellisia mitalista, vaikka Krista ja Ade tiesivät etteivät ihan parasta itsestään saaneetkaan irti kentällä ollessaan. Hopea oli naisille toinen, edellinen oli noin viiden vuoden takaa.

Upeat suoritukset kaikin puolin ja nyt viimeistään Rinkku tunnistetaan yleisissäkin sarjoissa kovimpien kilpagolfseurojen joukkoon!

Nikke Tyry


MIESTEN TULOKSET


NAISTEN TULOKSET