Respecta Tourin kilpailu pelattiin kovassa tuulessa

Gross-sarjan palkitut Waltteri Waris, Juho Vaara ja Tedi Herlin

Respecta Finnish Open for Golfers with Disability pelattiin Espoon Ringside Golfissa 4.-5.7.2023

Rinkussa pelattiin tiistain ja keskiviikon aikana kolmessa eri sarjassa, pistebogissa, tasoituksellisessa lyöntipelissä ja scratch- lyöntipelissä. ”Kuninkuussarjan” , scratchin voiton vei nimiinsä tässä kilpailussa Juho Vaara (78-81, +13). Etenkin ensimmäisen päivän olosuhteet olivat poikkeuksellisen haastavat, ja vain kuusi lyöntiä yli parin on huipputulos.

Voittaja oli tyytyväinen elämänsä ensimmäisiin peleihin Ringsidessa, eikä pienet selkävaivat toisena päivänä murentaneet siihen mennessä hankittua johtoasemaa.

”Eka päivä oli haastava puuskittaisen tuulen vuoksi, mutta pääsin hyvin paikoille ja birdieitä tuli, sekä myös yksi eagle”, kuvaili voittaja avauspäiväänsä.

Eagle syntyi 9.väylälle, kun hän pääsi lyömään kovaan myötäiseen hyvän draivin, joka päätyi 157 metriin lipusta. Siitä rauta 8 kolmeen metriin, putti sisään ja kotka laskeutui etuysin viimeiselle väylälle.

Toisena päivänä tuli hieman pelillisiä ja terveydellisiä vaikeuksia, mutta voitto irtosi lopulta huippukuntoisella kentällä, jonka griinit olivat voittajankin mukaan todella hyvässä kunnossa.

”Toisen päivän alku oli hyvää peliä, mutta kymppiväylällä nukahdin ja löin avauksen outtiin. 13. väylän kakkoslyönnissä sattui selkään, mutta loppukierros taisteltiin ja kahdelle vikalle väylälle tuli hyvät parit.”, totesi Vaara kakkospäivästä.

Scratch-sarjassa toiseksi nousi Waltteri Waris (83-81, +18) ja kolmanneksi Tedi Herlin, joka vastasi finaalipäivän kovimmasta tuloksesta (85-80, +19).

Tasoituksellisen lyöntipelisarjan johtopaikan loppuun saakka piti Tony Sivén (73-80, +7). Toiseksi sijoittui matalamman tasoituksen turvin Oskari Rantanen (76-79, +9). Kolmossija meni kiertueen ensikertalaiselle Esa Järviselle (73-82, +9).

Samaan +9 tulokseen pelasi myös Teo Helander (75-80, +9) jääden korkeamman tasoituksen vuoksi neljännelle sijalle.

Pistebogi-sarjassa nähtiin hurja otatus kärkiryhmän Timo Pessin ja Niilonuutti Nykäsen välillä. Kaksikko takoi finaalipäivänä yhteensä 11 paria ja voittoa saatiin jännittää loppuun saakka.

Voiton nappasi lopulta elämänsä kilpailun pelannut Pessi tuloksella 82p. Samaiseen tulokseen ylsi myös toiseksi tullut Nykänen, mutta Pessi vei voiton nimiinsä paremmalla toisen päivän tuloksella.

”Tänään kulki, pitkätkin putit upposivat. Tällaisia kutsutaan yleensä tasoitushuijareiksi, kun meni niin hyvin mutta tänään vain kulki”, totesi voittaja naureskellen elämänsä parhaista kisasuorituksista.

Kolmanneksi sijoittui 62 bogipisteellä Pentti Vaara ja kolmossija ratkaistiin tasapisteissä niin ikään paremmalla finaalipäivän tuloksella. Näin ollen neljänneksi sijoittui kilpailun ainoa naisosallistuja Wivan Atrila 62. pisteellä. Pistebogi-sarjassa pelaajat pystyivät järjestäen parantamaan tuloksiaan keskiviikkona hieman rauhallisemmissa tuulissa.

Kilpailussa oli mukana runsas määrä kuurojen EM-kilpailuihin valmistautuvia Ringsidessa leireilleitä pelaajia. Kisakuntoa hiottiin muun muassa vielä kierrosten jälkeen harjoitusalueella erilaisilla lähipelikisoilla. Kuurojen EM-kisat pelataan ensimmäistä kertaa ja Suomella on kunnia isännöidä kisoja Ahvenanmaalla viimeinen päivä heinäkuuta alkaen.

Myöskin paragolfin EM-kisoihin matkaavat Simo Kosunen ja Johannes Siikonen olivat hakemassa viimeistä silausta kisakuntoonsa Espoossa. Heidän lisäksi Hollantiin kisoihin lähtee kolmas suomalainen Tero Peltola.

Ringside Golfin kilpailussa muistettiin myös Special Olympicsien kultamitalisti Ville Lipsasta upeasta suorituksestaan.

Ringside Golf tarjosi taas loistavat puitteet kilpailulle niin kentän, kuin myös vapaaehtoisten ja positiivisen ilmapiirin kautta. Pelaajat pitävät kovasti Rinkusta pelipaikkana ja toivovatkin kisaisännöintiä myös ensi vuodelle.

Onnea voittajille ja menestystä pelaajille tuleviin arvokisoihin!

Lopputulokset

TEKSTI Roni Pitkonen / Golfliitto


​​​​​​​Ennakko

Respecta Tour jatkuu kahden päivän mitassa Ringside Golfissa ja kisat pyörähtävät käyntiin tiistaina 4.7.2023.

Pelaajia on mukana ilahduttavasti 35 ja kisat käydään kolmella eri pelimuodolla: lyöntipeli, tasoituksellinen lyöntipeli ja pistebogi.

Mukana kolmannessa osakilpailussa ovat muun muassa Special Olympics -maailmankisoissa kultaa napannut Ville Lipsanen ja SM-kultaa voittanut David Barber. Seuraa mukana livescoren välityksellä kuinka tässä kilpailussa käy.

Paragolfkiertue Respecta Tourin osakilpailut ovat avoimia kaikille liikunta-, kehitys-, näkö-, aivo-, tai kuulovammaisille ja elinsiirron saaneille. Osallistumalla toiselle kilpailupäivälle (36r.) pelaajat voivat kerätä maailmanrankingpisteitä.