Respecta Finnish Disabled Open Ringsidessa 27.-28.7

Toimintarajoitteisten golfarien Respecta Finnish Disabled Open pelattiin 27.-28.7. Espoon Ringiside Golfin huippukuntoisella kentällä.


Kilpailu kuuluu Respecta Tourin kuuteen osakilpailuun ja on yksi kauden päätapahtumista.

Respecta Tourin kilpailuja on tänä vuonna kiertänyt noin kolmisenkymmentä pelaajaa, ja Ringsidessa mukana on 25 osallistujaa. RFDO on parin vuoden pandemiatauon jälkeen jälleen avoin kansainvälinen kilpailu, joten mukana on myös yksi pelaaja Ruotsista. Kiinnostusta oli laajemminkin ympäri Eurooppaa, mutta toivottavasti ensi vuonna kisaan saada taas laaja kattaus ulkomaisia vieraita.

Respecta Finnish Disabled Openia pelataan aiempien vuosien tapaan kolmessa eri sarjassa, joita ovat Gross, Nett ja Stableford. Mukana ovat kaikki rankingjohtajat ja siten ennakkosuosikin viittaa kantavat Tero Peltola(Gross), Hannu Eronen (Nett) sekä Jan-Mikael Holm (Stableford).

Myös viime vuonna Gross-sarjan voittoon pelannut Tero Peltola onnistui pari viikkoa sitten nappamaan viidennen suomenmestaruutensa SM-lyöntipelikisoista Pickalasta, joten pelikunto on varmasti rautainen Espoossakin. SM-mitalikolmikosta mukana on myös David Barber.

Respecta Tourin kilpailuissa pelataan yleensä 18 reikää, mutta sekä SM-kisoissa että RFDO:ssa kilpailijat urakoivat kaksi kierrosta.

”Kyseessä on erityinen kisa, sillä nyt pelataan kaksi päivää. Odotan mielenkiinnolla, millaisiin tuloksiin pelaajat yltävät – Espoon Ringsiden kisa-areena on upeassa kunnossa, ja luo mahtavat puitteet hienolla kilpailutapahtumalle”, kilpailunjohtaja Janne Burman kertoo.

Kilpailun nimikkokumppani on usean vuoden ajan ollut Respecta, joka kesäkuussa uusi kumppanuutensa Golfliiton kanssa.

Respecta tuottaa laadukkaita, innovatiivisia ja teknistä huipputasoa edustavia tuotteita, palveluja ja koulutusta. Tuotteidensa ja palveluidensa avulla Respecta haluaa auttaa lisäämään ihmisten fyysistä hyvinvointia, itsetuntoa ja luottamusta, omatoimisuutta ja liikkumiskykyä. Paraliikunnan ja -urheilun tukeminen on tärkeä osa yrityksen ja koko Ottobock-konsernin arvoja.

Respecta on luonteva yhteistyökumppani toimintarajoitteisten kiertueelle, sillä Respecta Tourin (ent. E-Tour) kilpailut ovat avoimia kaikille – niin liikunta-, kehitys-, näkö-, aivo-, tai kuulovammaisille ja elinsiirron saaneille. Lisäksi kiertueen yksittäisiin kilpailuihin voivat osallistua muutkin kilpailukohtaisten sääntöjen mukaisesti.

TEKSTI Marika Voss
Lipunpaikat keskiviikko 27.7.2022

Lipunpaikat torstai 28.7.2022