Golf & Pelin henki

Jokaisessa pelissä on säännöt, joita noudattamalla selvitetään pelaajien välinen paremmuus juuri siinä pelissä. Koska golfissa suurin osa pelistä tapahtuu täysin ilman ulkopuolista valvontaa tai tuomarointia, on jokaisen pelaajan omalla vastuulla noudattaa sääntöjä.
​​​​​​​


​​​​​​​Golf on peli, jonka ihan ytimessä on kunkin pelaajan rehellisyys ja tinkimätön sääntöjen noudattaminen. Ilman sääntöjä ei ole peliä. Sääntöjen noudattaminen koskee koko peliä - peliin ilmoittautumista, pelitapahtumia ja tuloksen ilmoittamista.

Muista merkkari

Kun golfari pelaa tasoituskierroksen, esim. Ringside Cup -osakilpailun, on kierroksella oltava mukana merkitsijä. Merkitsijän tehtävänä on varmistaa pelaajan oikea lyöntimäärä kullakin reiällä, ei mitään muuta. Merkitsijä ei ole tuomari, eikä merkitsijä jaa rangaistuslyöntejä. Tuomaroinnin hoitaa pelaaja itse ja kilpailuun virallisesti asetettu tuomari tai toimikunta. Nykyisten sähköisten tuloskorttien aikaan pelaaja usein pitää itse kirjaa tuloksestaan, mutta merkitsijä varmistaa tuloksen nimellään.

Viime aikoina on sääntö- ja tasoitustoimikunnan tietoon tullut yhä useammin tapauksia, joissa pelaaja on pelannut Ringside Cup- tai muun tasoituskierroksen joko kokonaan ilman merkitsijää tai niin, ettei merkitsijä ole ollut tietoinen roolistaan kierroksen alkaessa. Pelaaja on saattanut vasta kierroksen jälkeen mainita, että ”laitan sut merkkariksi” tai jopa laittaa jonkun nimen merkitsijäksi tämän itse siitä tietämättä. Valitettavasti tietoon on tullut myös selkeästi väärin ilmoitettuja kierrostuloksia kilpailukierroksilta. Tällainen toiminta on yksiselitteisesti pelin hengen ja sääntöjen vastaista.

Kun pelaat tasoituskierroksen, Ringside Cup -osakilpailun tai muun kilpailun, toimi sääntöjen mukaan:

  • Varmista, että koko kierroksellasi on mukana merkitsijä, yleensä joku kanssapelaaja.
  • Kerro viimeistään aloitustiillä pelaavasi tasoituskierroksen tai kilpailukierroksen ja kysy kanssapelaajalta voiko hän toimia merkitsijänä.
  • Hyvä tapa on kunkin reiän jälkeen mainita reikätulos merkitsijälle. Näin molemmilla on tuoreessa muistissa tapahtumat ja epäselvyydet on helppo selvittää, varsinkin jos reikää pelatessa on tullut rangaistuslyöntejä tai muita poikkeavia tapahtumia.
  • Kierroksen jälkeen varmista merkitsijän kanssa, että olette samaa mieltä lyöntimäärästä.
  • Lähetä merkitsijän nimellä varustettu tuloskortti tulospalveluun.
  • Jos merkitsijä joutuu lopettamaan kierroksen kesken, varmista että joku muu toimii merkitsijänä loppukierroksella. Tuloskorttiin tulee maininta siitä kuka on toiminut merkitsijänä milläkin rei’illä.
  • Jos olette merkitsijän kanssa eri mieltä lyöntimäärästä, on asia tuotava kilpailutoimikunnan tai kilpailun johdon tietoon, joka ratkaisee asian ennen tuloksen virallistamista.

Muista aina pelata rehellisesti sääntöjen mukaan, sillä huijarin maine golfissa on äärimmäisen epämiellyttävä ja sitkeä seuralainen.

- Sääntö- ja tasoitustoimikunta -