Kentän merkkausta ja paikallissääntöjä

Väylän 13 vieressä oleva asutus laajenee

Kentän merkkaukset ja paikallissäännöt on päivitetty talven jälkeen

Väylän 13 oikealla puolella oleva asutus laajenee ja sitä myöden tuottaa omat haasteensa myös Rinkkulaisille golfareille. Tähän mennessä olemme pääosin jo luopuneet taaimmaisen tiiboksin käytöstä normaalissa pelikäytössä rajoittaaksemme pallojen päätymistä pihoille ja katoille. Talven ja kevään aikana alueelle on rakennettu lisää taloja lähemmäs kasteluallastamme ja uudet talot ovat valitettavasti vaarallisella sektorilla myös pelattaessa keltaiselta tai siniseltä tiiltä. Väylähän pelataan usein vastatuuleen, eikä se ainakaan oikeakätistä slaissaria yhtään helpota.

Ohjataksemme peliä mahdollisimman paljon taloista poispäin on väylän oikea laita alkuosaltaan merkitty estealueen sijasta out-paaluilla. Out-raja jatkuu suunnilleen ojan mutkaan asti (pumppaamon kulmilla), josta eteenpäin oja on normaali estealue. Jos pallo lentää outin yli estealueelle, on pelaajalla mahdollisuus käyttää paikalla olevaa pudotusaluetta (DROP AREA) sen sijaan, että löisi uuden pallon tiiltä. Toki pudotusalue on käytössä myös pallon mennessä ko. estealueelle ylittämättä out-rajaa, mutta silloin yleensä kannattanee vapautua sivuttain ylimenokohdasta.

Pudotusalueen paikka on merkitty paalulla, jossa on merkintä DROP AREA. Pudotusalueen koko on kaksi mailanmittaa mihin tahansa suuntaan paalusta. Pudotettaessa pallon tulee osua tälle alueelle, mutta pallo saa vieriä ulos alueelta ja myös lähemmäs lippua. Kuitenkin jos pallo vierii yli kaksi mailanmittaa osuttuaan maahan, droppi uusitaan.

Myös kentän hoitotoimenpiteillä pyritään ohjaamaan peliä entistä enemmän vasemmalle. Henkilökuntaa on ohjeistettu pitämään väylän vasen laita draivien etäisyydellä mahdollisimman pelikelpoisena ja vastaavasti oikean puolen ojan laita saattaa olla hieman tuuheampaa raffia.

Paikallissääntöihin on tehty muutama muukin lisäys. Peuroja ja kauriita juoksee kentällämme laumoittain, eikä hirvikään tuntematon otus ole. Hirvieläinten sorkanjäljistä bunkkereissa saa uuden paikallissäännön nojalla vapautua rangaistuksetta.

Syvät veden aiheuttamat valumajäljet yleisellä pelialueella ja bunkkereissa oikeuttavat tästä lähtien vapautumiseen rangaistuksetta. Muutamissa paikoissa kentällämme on tyypillistä, että rankkojen sateiden jälkeen bunkkereissa ja jopa ruohoalueilla on syviä valumisuria, joista pallon lyöminen lähentelee pahimmillaan mahdottomuutta. Nyt paikallissääntö antaa mahdollisuuden oikeudenmukaiseen vapautumiseen.

Syvät työkoneiden aiheuttamat jäljet yleisellä pelialueella ja bunkkereissa oikeuttavat jatkossa myös vapautumiseen rangaistuksetta. Tämä ja edellä mainitut paikallissäännöt oikeuttavat vapautumiseen vain pallon osalta, eivätkä anna oikeutta vapautumiseen, jos haittaaminen koskee vain lyöntiasentoa.

Lisäksi olemme ottaneet käyttöön kenttähenkilökuntaa ja kilpailujen järjestäjiä helpottavan paikallissäännön veden täyttämien bunkkerien merkitsemiseksi kunnostettavaksi alueeksi. Kun bunkkeri on täysin veden vallassa, voidaan se merkitä yhdellä bunkkerissa olevalla sinisellä paalulla. Tämä tarkoittaa sitä, että se menettää statuksensa bunkkerina ja siitä tulee kunnostettava alue yleisellä pelialueella. Tällöin pelaajalla on mahdollisuus vapautua rangaistuksetta säännön 16.1b mukaisesti. On muistettava, että merkitsemättömät bunkkerit ovat edelleen bunkkereita, vaikka niissä olisi tilapäistä vettä, ja vapautuminen tapahtuu säännön 16.1c mukaan.​​​​​​​