Golfkesä-kiertue 2022

Golfkesä 28.5.2022 tulokset, Sundell ja Patakangas voittoon tuloksella -11

Henri Sundell ja Juha Patakangas Lakeside Golf Vammalasta ottivat voiton tuloksella 62 (-11).

Golfpisteen Golfkesä 2022-kiertueen osakilpailu pelattiin Espoo Ringside Golfissa lauantaina 28.5.2022. Sää suosi pelaajia ja kisa saatiin vietyä läpi poutasäässä.

Tulokset ja palkitut

1. Sundell / Patakangas LGV 62 (-11), kutsut Nordcenteriin 28.8.2022 + Fiorissimo prosecco

2. Airola / Seppänen ERG 63 (-10), etäisyysmittarit

3. Mononen / Stranding Master 65 (-8), Srixon tuotepaketit

Erikoiskilpailut

Par3, väylä 12 - Tuija Teivo 121 cm, Rummo tuotepaketti

Par3, väylä 2 - Nina Varis 141 cm, Fiorissimo prosecco + cooler + Rieldel juomalasit

Par 3, väylä 8 - J-P Tissari 234 cm, 2 x GF Ålands GK + Viking Line voucher

Par 3, väylä 14 - Jusa Meriläinen 196 cm, Kultaranta Golf majoitus + 2 x GFGolfkesä Ringside Golf 28.5.2022

Espoo Ringside Golf 28.5.2022

Kilpailun aikataulu

08:00 Ilmoittautuminen, aamukahvi ja range
09:00 Yhteislähtö

Ruokailu, lounas tarjolla kierroksen päätyttyä.


Kilpailuohjeet

Pelimuoto: Kilpailu pelataan kahden hengen joukkueissa lyöntipeli-scramblena. Kumpikin jäsen lyö avauslyönnin jokaisella reiällä. Avauksista joukkue valitsee toisen, josta peliä jatketaan. Se pelaaja, jonka pallo valitaan, merkkaa paikan ja lyö seuraavan lyönnin ensin. Mikäli valittu avauslyönti on:
Väylällä: Joukkuekaveri droppaa oman pallonsa väylälle maksimissaan yhden mailanmitan päähän, ei kuitenkaan lähemmäs lippua.
Griinillä: Joukkuekaveri asettaa pallonsa samaan paikkaan.
Bunkkerissa: Joukkuekaveri asettaa pallonsa vastaavaan paikkaan, ei lähemmäs lippua.
Raffissa: Joukkuekaveri droppaa pallonsa maksimissaan yhden mailanmitan päähän raffiin, ei lähemmäs lippua.
Esteessä: Joukkuekaveri joko asettaa pallonsa vastaavaan paikkaan maksimissaan yhden mailanmitan päähän tai vapautuu esteestä normaalien estesääntöjen mukaisesti. Vastaavilla säännöillä peliä jatketaan, kunnes toinen joukkueen palloista on reiässä. Epäselvissä sääntötilanteissa voitte soittaa kilpailunjohtajalle tai pelata kahdella vaihtoehtoisella pallolla, jolloin oikea ratkaisu selvitetään kierroksen jälkeen.


Pelaajien yhteistasoitukseen huomioidaan 25% joukkueen jäsenten yhteenlasketusta pelitasoituksista. Joukkueen pelitasoitus ei voi olla korkeampi kuin parin matalampi henkilökohtainen pelitasoitus.

Jokaisen osakilpailun voittajapari saa kutsun 28.8. Nordcenterissäpelattavaan välierään. Välierän viisi parasta paria voittaa kutsun Race to Åland -finaalimatkalle, joka pelataan 7.-10.9.2022 Ålands Golfklubbilla Ahvenanmaalla.

Erikoiskilpailut:
Reikä #2 Lähimmäs lippua Fiorissimo, palkintona Fiorissimo prosecco + cooler + Riedel lasipaketti
Reikä #8 Lähimmäs lippua VikingLine & Ålands Golfklubb, palkintona 2xGF ÅGK + risteilylahjakortti
Reikä #12 Lähimmäs lippua Rummo, palkintona tuotepaketti
Reikä #14 Lähimmäs lippua Kultaranta, palkintona lahjakortti


Tasatilanteet
Tasatilanteissa voittaja ratkaistaan seuraavasti:

1. Pienempi joukkueen pelitasoitus
2. Parempi (kentän) takaysin tulos
3. Parempi tulos (kentän) viimeisiltä kuudelta, kolmelta ja viimeiseltä reiältä
4. Arpa

Kilpailunjohtaja / tuomari Ari Vepsä p. 0400 230 500Paikallissäännöt ERG 2022

ULKORAJA
Kentän ulkoraja on valkoisten tolppien kentän puoleisten reunojen välinen maan tasolla kulkeva suora linja. Väylillä 11 ja 12 kentän ulkoraja on aitatolppien kentän puoleisten reunojen välinen maan tasolla kulkeva suora linja.

KENTÄN SISÄISET ULKORAJAT
Pelatessa väylää 1, väylän oikealla (väylän 9) puolella ja väylän vasemmalla (väylän 5) puolella olevat alueet, jotka on merkitty valkoisin tolpin, ovat ulkona. Pelatessa väylää 18, väylän vasemmalla puolella oleva alue, joka on merkitty valkoisin tolpin, on ulkona. Tolpat ovat ulkorajan merkkejä pelatessa ko. väylää. Muita väyliä pelatessa ne ovat kiinteitä haittoja.

KIELLETTY PELIALUE
Alue, joka on merkitty sinivalkoisin tolpin, on kielletty pelialue, jota käsitellään epänormaalina kenttäolosuhteena. Kielletyn pelialueen haittaamisesta täytyy vapautua ilman rangaistusta säännön 16.1f mukaisesti.

KUNNOSTETTAVA ALUE
Alue, joka on merkitty sinisin tolpin tai ympyröity valkoisella viivalla, on kunnostettavaa aluetta, josta voi vapautua säännön 16.1 mukaisesti.

ESTEALUEET VÄYLILLÄ 13, 15 JA 16
Punaiset estealueet väylien 13, 15 ja 16 oikealla sivustalla, jotka ovat merkityt vain toiselta puolelta, jatkuvat äärettömyyteen. Väylän 13 kohdalla sääntö on voimassa ensimmäiseen siltarumpuun asti. Väylältä päin katsottaessa ojan toisella puolella oleva alue on kielletty pelialue. Pallon ollessa kielletyllä pelialueella, sitä ei saa pelata paikaltaan, vaan pelaajan tulee vapautua kielletyn pelialueen haittaamisesta säännön 17.1e mukaisesti.

OJIA YLITTÄVÄT MAAKANNAKSET
Kaikki estealueeksi merkittyjä ojia ylittävät maakannakset kuuluvat ko. estealueeseen.

OJAT JA PAINAUMAT TEIDEN VARSILLA
Kaikkien teiden varsilla sijaitsevien merkitsemättömien ojien ja painanteiden katsotaan olevan osa yleistä pelialuetta, eivätkä ne ole estealueita.

KIINTEÄT HAITAT
Kaikki kentällä olevat etäisyysmerkit, suojaverkot ja niiden rakenteet, kastelujärjestelmän osat, ulkorajaa kuvaavat valkoiset paalut, kun pelataan reikää, jota ko. ulkoraja ei koske, reiän 16 viheriön vieressä oleva soittokello
17:nnen reiän viheriön ja 18:nnen reiän lyöntipaikan välissä sijaitseva ns. Onnin kivi ovat kiinteitä haittoja, joista voi vapautua ilman rangaistusta säännön 16.1 mukaisesti. Vapautumista ei sallita säännön 15.2 mukaisesti.

KIINTEÄT HAITAT LÄHELLÄ VIHERIÖTÄ
Pelaajalla on käytössään myös seuraavat vapautumisvaihtoehdot, kun kiinteät haitat ovat lähellä viheriötä ja pelaajan pelilinjalla: Pallon ollessa yleisellä pelialueella pelaaja voi vapautua säännön 16.1b nojalla kiinteän haitan ollessa:
Pelilinjalla, ja se on: Enintään kahden mailanmitan etäisyydellä viheriöstä, ja Enintään kahden mailanmitan etäisyydellä pallosta. Poikkeus: vapautumista ei sallita tämän paikallissäännön perusteella, jos pelaaja valitsee pelilinjan, joka on selkeästi epätarkoituksenmukainen.

PUUT JA PUIDEN YMPÄRILLÄ OLEVA HAKETUS
Puut ja pensaat sekä näiden juurilla oleva puuhake ovat kentän oleellisia rakenteita. Yksittäiset hakkeen palat ovat kuitenkin irrallisia luonnonhaittoja, jotka voi poistaa säännön 15.1 mukaisesti

SIIRTOSÄÄNTÖ on voimassa
Pelaajan pallon ollessa yleisen pelialueen osalla, joka on leikattu väyläkorkeuteen tai lyhyemmäksi, voi pelaaja vapautua ilman rangaistusta yhden kerran asettamalla alkuperäisen tai muun pallon seuraavanlaiselle vapautumisalueelle:
Vertailupiste: Alkuperäisen pallon paikka.
Vertailupisteestä mitattu vapautumisalueen koko: 15 cm vertailupisteestä, mutta seuraavin rajoituksin:
Vapautumisalueen sijainnin rajoitukset:
Ei saa olla lähempänä reikää kuin vertailupiste, ja
Täytyy olla yleisellä pelialueella.
Toimiessaan tämän paikallissäännön mukaisesti pelaajan on valittava paikka, johon hän asettaa pallonsa ja toimittava pallon takaisin asettamisessa säännöissä 14 .2b (2) ja 14 .2e olevien toimintatapojen mukaisesti.

Rangaistus pallon pelaamisesta väärästä paikasta rikkoen paikallissääntöä: Yleinen rangaistus Säännön 14.7a nojalla.