ERG mestaruuskilpailut 2023

Tommy Gulin, Nikke Tyry ja Jussi Sahravuo

Nikke Tyry voitti miesten mestaruuden tuloksella -13 ja naisten mestaruuden vei Jaana Angeria +22

Seuran mestaruuskilpailut pelattiin 18.-20.8.2023

Naiset

Sofia Erikkilä, Jaana Angeria ja Saara Vahvaselkä

Jaana Angeria vei naisten mestaruuden, vielä juniori-ikäinen Sofia Erikkilä otti hienosti hopeaa ja Saara Vahvaselkä pronssia.

Mestaruus oli Jaanalle toinen, aiempi mestaruus tuli vuonna 2014.

Miehet

Nikke Tyry pelasi upean kisan ja vei miesten mestaruuden kovatasoisessa mestaruuskilpailussa tuloksella -13. Jussi Sahravuo otti hopeaa -7 ja Tommy Gulin pronssia -6.

Peter Erofejeff oli neljäs -5 ja Joonas Hinkkanen viides -2.

Vielä juniori-ikäinen Joel Dikert oli hienosti 21. tuloksella +19.

Mestaruus oli Nikkelle kolmas, aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 2008 ja 2010.

Miehet toinen kierros la 19.8.

Tommy Gulin pelasi lauantaina parhaan kierrostuloksen 69 (-4).

Koleassa ja kosteassa säässä Nikke Tyry pelasi toisen kierroksen tulokseen -1 ja piti yksin kärkipaikan kokonaistuloksella -8, Joonas Hinkkanen on toisena kahden lyönnin päässä tuloksella -6.

Viime vuoden mestari Tommy Gulin pelasi toisen kierroksen parhaan tuloksen -4 ja nousi kolmanneksi kokonaistuloksella -5.

Jussi Sahravuo ja Peter Erofejeff jakavat neljättä sijaa tuloksella -4.

30 parasta miestä selvisi kolmannelle kierrokselle, cut-rajaksi muodostui +16.

Miehet starttaavat kolmannelle kierrokselle sunnuntaina klo 10, tulosten mukaan käännetyssä järjestyksessä. Voittaja on selvillä noin klo 16.

Naiset ensimmäinen kierros la 20.8.

Jaana Angeria otti kärkipaikan naisten mestiksissä

Naiset starttasivat ensimmäiselle kierrokselle lauantaina puolen päivän jälkeen kolean ja kostean sään jatkuessa. Ensimmäisessä ryhmässä pelannut Jaana Angeria otti kärkipaikan tuloksella 82 (+9).

Sofia Erikkilä pelasi takaysin upeasti 37 lyönnillä ja nousi kisassa toiseksi tuloksella 84 (+11).

Viime vuoden mestari Ida Inkinen on kolmantena tuloksella 86 (+13)

Naiset starttaavat toiselle kierrokselle sunnuntaina aamulla klo 9, tulosten mukaan käännetyssä järjestyksessä. Voittaja ja naisten mestari on selvillä noin klo 14.

Miehet ensimmäinen kierros pe 18.8.

Nikke Tyry päätti ensimmäisen kierroksen birkkuun haastavalla 18. griinillä

Nikke Tyry ja Joonas Hinkkanen sivusivat kenttäennätystä ja jakavat kärkisijan ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksella -7 (66).

Kenttämestari oli virittänyt Ringsiden kentän huippukuntoon ja griinien stimpiksi mitattiin kymmenen jalkaa. Varsinkin 18 reiän lipunpaikka osoittautui usealle pelaajalle hieman haastavaksi.

Peter Erofejeff on kolmantena tuloksella 70 (-3). Speedgolfarina paremmin tunnettu Lauri Alakuijala pelasi 71 (-2) ja on neljäntenä. Jussi Sahravuo ja Tommy Gulin jakavat viidettä sijaa tuloksella 72 (-1). Pituuslyöjänä mainetta niittänyt Mikko Pirinen on seitsemäntenä tuloksella 73 (par).

Kilpailuennakko

Miehet

Miesten kilpailuun ilmoittautui 103, joista mukaan kilpailuun pääsi 78 pelaajaa. Tasoitusrajaksi muodostui 8,6.

Miehet starttaavat ensimmäiselle kierrokselle perjantaina 18.8. klo 14-16, lähdöt 1- ja 10-tiiltä.

Lauantaina lähdöt klo 8-10 perjantain tulosten mukaan käännetyssä järjestyksessä, lähdöt 1- ja 10-tiiltä. Lauantain jälkeen cut, 30 parasta ja tasatulokset jatkavat kolmannelle kierrokselle.

​​​​​​​Sunnuntaina startit ykköstiiltä noin klo 10 tulosten mukaan käännetyssä järjestyksessä.