Tiedote mahdollisesta koronavirusaltistuksesta

Espoon tartuntatautiviranomaisilta saamamme tiedon mukaan Golftapahtuma Tuplapallossa 2.10.2021 olleella henkilöllä on todettu COVID-19- koronavirustauti.

Muut samaan aikaan paikalla olleet ovat voineet altistua tartunnalle. Espoon tartuntatautiyksikkö suosittelee tarkkailemaan koronavirustautiin sopivien oireiden (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, väsymys, haju-/makuaistin heikkeneminen, ripuli ja vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä) kehittymistä erityisesti, kunnes käynnistä on kulunut 10 päivää. Tartuntariski on kuitenkin arvioitu pieneksi, eikä kävijöitä ole asetettu karanteeniin.

Jos sinulle tulee yksikin mainittu oire,

  • mene koronatestiin päästäksesi osoitteeseen koronabotti.hus.fi (Uudenmaan kuntien asukkaat) tai omaolo.fi (helsinkiläiset) tai soita työterveyshuoltoon tai kotikuntasi koronaneuvontaan (Espoon koronaneuvonta p. 09 816 34600 ma-pe klo 7-18, muina aikoina Päivystysapu, p. 116117).
  • vältä läheistä kontaktia erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin, kunnes negatiivinen testitulos on saatu ja oireet ovat ohi. Kasvomaskin käyttö vähentää tartuntariskiä tilanteissa, joissa turvavälien ylläpitämisestä ei voida varmistua.

Lisätietoa koronaviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: thl.fi/koronavirus. Espoon toimintaohjeet löydät verkkosivulta:

  • Suomeksi: www.espoo.fi/koronavirus
  • På svenska: www.esbo.fi/coronaviruset
  • In English: www.espoo.fi/coronavirus
  • Ohjeita muilla kielillä: www.espoo.fi/koronaohjeet

Ystävällisin terveisin

Espoon tartuntatautiyksikkö

Kategoriassa Ajankohtaista