Roope Kakko voittoon trillerimäisessä Ringside Invitationalissa


Roope Kakko otti voiton tuloksella -7

Ringside Golf toimi vappupäivänä kotimaisen kilpagolfin päänäyttämönä. 24 peluria kiersi kovassa tuulessa Rinkun kenttää 18 reiän ajan, jonka jälkeen puolet tiputettiin leikistä pois ennen viiden reiän ”toista kierrosta”. 

Varsinainen myrsky pyöri kuitenkin toiseksi viimeisessä ryhmässä, jossa Nikke Tyryn piti olla lähinnä statisti ja mukava pelikaveri Roope Kakon ja Albert Eckhardtin seurassa. 

Rinkkulainen kuitenkin alkoi merkkailla GameBookiinsa birdietä toisensa jälkeen tehden viiden birdien jonon väylillä 2-6. Seiskan bogi toimi vain sytykkeenä ja Nikke lopetti etuysin kahteen birdieen takoen peräti seitsemän birdietä ensimmäiseen ysiin. 

Roope Kakko peesasi hyvin vieressä jääden vain kolme lyöntiä perään etuysin jälkeen. Tulospalvelu alkoi tässä vaiheessa tökkimään ja Rinkussa oltiin pitkälti Topi Lösösen ja live-videon tietojen varassa. 

Roopen kiri alkoi nopeasti hänen saavutettua kärkeä takalenkillä kahdella lyönnillä. Nikke nappasi kuitenkin johtopaikan lähdettäessä viimeiselle viidelle reiälle upottaessaan lyönnin numero 67 (-6) noin viidestä metristä viimeisellä viheriöllä. 

Trillerimäinen lopetus

Ryhmät käännettiin lähdettäessä viiden reiän ”finaaliin”. Nikke Tyry (-6) sai samaan ryhmäänsä Roopen (-5) ja Matias Honkalan (-3). Seuraavat pelaajat löytyivät tuloksesta -2. 

Kakko ja Honkala aloittivat heti birdiellä, joten Roope tasoitti pelin. Tyry ei saanut parimetristä paikkaansa käytettyä. Toisella reiällä Roope duffasi avauksensa par-kolmosella, mutta onnistui upottamaan neljän metrin par-putin Niken missatessa. Tilanne tasan. 

Kolmosella Matias Honkala toi lopullisesti itsensä peliin lyömällä avauksen viheriölle ja tehden helpon birdien. Nikke ja Roope missasivat pari metriset paikkansa. Tilanne kiihkeä ennen kahta viimeistä: Nikke ja Roope -6, Matias Honkala -5. 

Nelosreiällä Matias Honkala oli tulla tasoihin, mutta vajaan metrin birdie-paikka kierähtikin ohi. Viimeiselle lähdettiin siis Tyryn ja Kakon komennossa. 

Honkala pääsi  avaamaan ensimmäisenä lyönnin takaa-ajoasemassa. Hieno drive par-vitosella väylän oikeaan laitaan. 

Kakko laittoi pallolleen happea lennättäen sen niukasti vasemman veden yli optimaaliseen kulmaan kevyeen raffiin. 

Nikke lähti hakemaan myös vasenta reunaa isolla vauhdilla, mutta kaari jäi tällä kertaa napsun liian matalaksi ja pallo, sekä unelmat voitosta uivat joutsenten suosimassa vesiesteessä. 

Kakko ja Honkala löivät molemmat lähestymisensä greenin etureunaan, Nikkekin komean puu-kolmosen viheriön yli bunkkeriin. Upean pelastuksen ja parin jälkeen rinkkulaisen toivo nojasi vain Roopen lyhyen putin missaamisessa. 

Honkala teki ensin birdiensä ja päätyi myös tulokseen -6 ja kaikki jäi ET-voittaja Kakon 60 senttisen voittoputin varaan. Helppo putti ei ollut kyseessä, mutta reiän oikea reuna oli tällä kertaa armollinen! 

”Kyllä jännitti tuo viimeinen putti ihan kunnolla, hienoa että tällä kertaa upposi. Oli hauska pelata, vähän lämpimämpi olisi toki saanut olla. Hyvä että loppui reiät kesken, sillä varsinkin toi Honkalan poika tuli aika kauniisti tuossa lopussa”, Kakko kertoi. 

Jatkoa on luvassa toukokuussa  kun Ringside Golfissa käynnistyy kolmen ammattilaiskilpailun sarja Janne Niska Pro Tour. Tästä aiheesta lisää tietoa myöhemmin viikolla. 

Tulokset 1.5.2020
1 Roope Kakko -7
T2 Nikke Tyry -6
T2 Matias Honkala -6
T4 Lauri Leppo -5
T4 Miki Kuronen -5
T6 Sanna Nuutinen -3
T6 Janne Kaske -3
T8 Kim Koivu -2
T8 Oliver Lindell -2
T10 Casper Simberg par
T10 Alex Hietala par
12 Peter Erofejeff +1
MC Tuomas Pollari +3
MC Juha Kolari +3
MC Joel Virtanen +3
MC Albert Eckhardt +4
MC Joonas Hinkkanen +4
MC Ilkka Jokinen +5
MC Tommy Gulin +5
MC Henrik Lahti +5
MC Juuso Kahlos +6
MC Jouko Piik +6
MC Juhana Pernaa +6
MC Mikko Pirinen +12

 

Kategoriassa Ajankohtaista