Ringside Golf isännöi MID Tour 6 osakilpailun 7.-8.8.2021

Lähtöajat su 8.8.2021

Kilpailun tulokset

Livescoring

Kilpailumääräykset ja lippukartat

La 7.8.2021 Rinkkulaiset Kontron Kannoilla – Avauspäivän puheenaiheena viheriöt ja järkyttävä keli

Ringside Golf Classic, eli suomennettuna ihan vaan midien Rinkun osakilpailu käynnistyi kelin varjostamana. Puheenaiheena ennen kierrosta oli lähinnä arvailut monelta kova vesisade alkaa.

Aamupäivän pelaajat saivat nauttia kuitenkin hieman yllättäen todella kuivasta ja tuulisesta kelistä käytännössä kierroksensa maaliin saakka. Vasta kotimatkalla vettä alkoi osua tuulilasiin ja tieto siitä, että toinen puolisko pelaajista sai todella käyttää sateenvarjojaan!

Aamupäivän kuivuuden käytti parhaiten hyväkseen uransa toista midi-kisaa pelaava Henrik Kontro. Vuosaaressa kauden avauksen voittanut kiertueen versio Ron Weasleysta kuittasi avausreiän boginsa ammattimaisen caddiensa Rauskin avulla tehden loppukierrokseensa 5 birdietä, ilman bogeja. Kierrostulos 69 (-4) oli päivän ainoa 70 alitus.

Lue lisää>>

Ringside Golf isännöi MID Tour 6 osakilpailun 7.-8.8.2021

Espoo Ringside Golf palaa Mid Tourin miesten osakilpailun isännäksi kahden vuoden tauon jälkeen. Rinkku on tunnettu erittäin laajasta midi-ringistään ja tällä viikolla kotikentän pelurit ovat ennennäkemättömien paineiden alla.

Kauden kuudes osakilpailu ja samalla viimeinen ennen kauden finaalia Talissa on rinkkulaisille jälleen mahdollisuus napata kauden avausvoitto kiertueella. Viime vuoden kiertueella voittoihin ylsivät Henrik Lahti (Lyöntipeli SM) ja Tommy Gulin Nordcenterissa.

Tänä vuonna Rinkun lippua on liehuttanut parhaiten Joonas Hinkkanen, joka loisti erityisesti midien EM-kisoissa sijoittuen hopealle. The Hinks oli myös lyöntipelin suomenmestaruuskisoissa pronssilla Keijo Jaakolan ja Ville Karhun jälkeen.

”Kotikisa on aina oma tarinansa. Meitä on reilusti toistakymmentä mukana Rinkusta ja lähes jokaisella riittää taito kisan voittamiseen. Kahden kierroksen kisa on aina nopea sprintti, jossa ei hirveän pitkiin kuiviin jaksoihin ole varaa – varsinkaan näin birdiealttiilla kentällä”, Joonas pohtii ennakkoasetelmia.

Vaikka kenttä on paperilla helppo tarjoten paljon birdiemahdollisuuksia, on luvassa kuitenkin vaikeuttavia elementtejä. Lauantaksi on luvattu kovaa tuulta ja sadettakin saattaa olla ala carte -listalla. Rinkun viheriöt tullaan tietojen mukaan leikkaamaan 2,7 milliin ja jyrättyä ennen kilpailua.

Kova tuuli, kaltevat viheröit ja tiukat lipunpaikat voivat tehdä kisasta melko strategisen kokonaisuuden. Varsinaisia menestysreseptejä Rinkun kentälle kotikentän miehet eivät suostu paljastamaan, mutta yksi asia on oleellinen.

”Kannattaa pysyä aika usein alapuolella lippua, se nyt on vinkki jonka voimme paljastaa”, Joonas kehottaa.

Monella midi-pelurilla voi olla lauantain avauskierroksella painavat jalat. Torstaina käynnistyneessä Erkko Trophyssa on mukana useita pelaajia, jotka ovat mukana myös lauantaina Ringsidessa. Tämän myötä lauantain viimeisiin lähtöön on sijoiteltu kyseisiä pelaajia, jotta he ehtivät kisaan mukaan mikäli ovat Erkossa mukana lauantaiaamun päätöskierroksella.

Edellisen kerran kun Rinkussa pelattiin miesten midi-kisa, silloin kyseessä oli reikäpelin sm-turnaus, jonka voittoon Joonas Hinkkanen pelasi. Se oli samalla viimeisin voitto Hinkkasen palkintokaapissa.

Onnistuuko hopeaspesialisti nappaamaan tällä viikolla kotikisassaan suuren yleisön edessä pitkästä aikaa kultaista väriä kaappiin.

”Jos kaikki menee nappiin niin miksi ei. Mukana on kuitenkin sen verran birdie-herkkää kaveria kärkipäässä, että kovaa saa pelata. Voittotulos voi hyvinkin painua jopa kaksinumeroisesti alle parin”, The Hinks arvioi.

Kirjoittaja: Nikke Tyry

Kategoriassa Ajankohtaista