ERG Juniorivalmennus

Ringside golfin juniorivalmennuksesta vastaa PGA Pro Samuli Seppälä sekä apuvalmentaja Joel Virtanen. Harjoituksissa ja leireillä heillä on mukana Golfliiton kouluttamia ohjaajia sekä Ringside Golfin kilpapelaajia. ERG:n juniorivalmennus perustuu neljään tukipylvääseen:

– Hauskuuteen, Juniorilla on oltava hauskaa harjoituksissa! Lähtökohtaisesti kukaan ei tee tai harjoittele mitään, ellei se ole hauskaa.

– Monipuolisuuteen, Monipuolisuus tarkoittaa perusliikuntataitojen opettelemista ja harjoittelemista ennen lajitaitoja tai lajiharjoitusten rinnalla. Lisäksi se tarkoittaa monilajisuuteen kannustamista, ohjaamista ja monilajisuuden harjoittelemista.

– Tehokkuuteen, Tehokkuus tarkoittaa tehokkaasti toteutettuja ja järjestelmällisesti suunniteltuja harjoituksia. Lisäksi urheilusta puhuttaessa myös intensiivisiä harjoituksia, joissa harjoitellaan koko kehoa ja tehdään laadukkaita lajiharjoitteita.

– Ympärivuotisuuteen, Ympärivuotisuus tarkoittaa kesäkauden lisäksi monipuolisen harjoittelun toteuttamista talvikaudella.

Junioripelaajan polku

(klikkaamalla tason otsikkoa näet tarkemmat tiedot ryhmästä ja voit ilmoittautua mukaan)

Taso 1: Green Card ja alkeiskurssi

Ensimmäisen tason voi suorittaa joko Ringside Golfin juniorileirillä tai erillisellä alkeiskurssilla. Ensimmäiselle tasolle ovat tervetulleita kaikki juniori-ikäiset nuoret, jotka haluavat tutustua uuteen harrastukseen.

Tason 1 ohjelman aikana opit peruslyöntien tekniikkaa, tutustut kenttään ja sen eri alueisiin, opit golfiin oleellisesti liittyvät etiketti- ja sääntöasiat. Opit myös tunnistamaan golfissa erilaisten välineiden käytön ja opit omatoimisen harjoittelun perusteet.

Ensimmäisen tason suorittamisen jälkeen pelaaja siirtyy Tason 2 harjoitusryhmään.

Golf is Fun!

Taso 2: HCP 54-50

Tason 2 harjoitusryhmä on tarkoitettu niille junioreille, joilla ei vielä ole kovinkaan paljoa kokemusta pelaamisesta ja harjoittelusta. Tavoitteena on saada jatkuvuutta golfin harrastamiselle, nauttia pelaamisesta sekä saada iänikuisia uusia ystäviä golfin parista. Toisen tason ryhmään voi ilmoittautua mukaan kuka tahansa Green Cardin suorittanut juniori.

Tason 2 ohjelman aikana opit kehittämään peruslyöntiäsi eri mailoilla ja opit tekemään oikeita mailavalintoja tilanteen mukaan. Toisella tasolla opit pelaamaan isolla kentällä muiden mukana halliten pelinkulkuun liittyvät tärkeät asiat ja opit tekemään itsenäisiä päätöksiä pelitaktiikan osalta. Lisäksi toisella tasolla parannat osumatarkkuuttasi sekä lyöntisi pituutta. Toisen tason harjoitteluun kuuluu myös peliharjoitukset kauden jokaisena kuukautena. 

It’s just golf 🙂

Taso 3: HCP 49-36 (Future Tour Easy)

Tason 3 ryhmä on tarkoitettu niille junioreille, jotka haluavat harjoitella aktiivisemmin ja kehittää omaa peliään. Tasolla 3 pelaajia kannustetaan osallistumaan golfliiton TsemppiTourin Easy sarjaan saadakseen kokemusta kevytmielisestä kilpailemisesta. Lisäksi ryhmän pelaajille järjestetään Rinkussa kerran kuukaudessa omat kilpailut touko-syyskuun aikana.

Tasolla 3 opit parantamaan lyöntiesi tekniikkaa, opit pelinhallintaa ja taktiikkaa sekä kontrolloimaan paremmin lyöntiesi pituuksia erilaisissa tilanteissa. Opit myös rakentamaan itsellesi harjoittelu- sekä peliruutiinit ja opit tuntemaan millainen lämmittely sopii golfarille. Tason 3 aikana opit myös tehostamaan puttityöskentelyäsi ja sitä kautta vähentämään lyöntejäsi selkeästi kierroksella.

Rakkaudesta lajiin!

Taso 4: HCP 35-20 (Future Tour)

Tason 4 ryhmä on tarkoitettu niille junioreille, joilla on kilpailullisia tavoitteita ja haluavat harjoitella määrätietoisemmin kohti omia unelmia. Pelaajia ei velvoiteta osallistumaan golfliiton järjestämiin kilpailuihin, mutta heitä kannustetaan kilpailemaan aktiivisesti TsemppiTour tasolla. Lisäksi ryhmän pelaajille järjestetään Rinkussa kerran kuukaudessa omat kilpailut touko-syyskuun aikana.

Tasolla 4 opit monipuolistamaan lyöntivalikoimaasi niin lähipelissä kuin pitkissäkin lyönneissä. Opit myös hallitsemaan henkistäpuolta pelissäsi sekä tekemään parempia ratkaisuja taktisesti kentällä. Lähipelissä opit kontroilloimaan chippiesi lentokaarta ja parantamaan pituuskontrollia. Putissa greeninlukutaitosi kehittyy ja annat itsellesi mahdollisuuden tehdä parempaa tulosta.

Practice makes permanent, perfect practice makes perfect!

Taso 5: HCP 19-10 (Future Tour/FJT Challenge Tour)

Tason 5 ryhmä on tarkoitettu niille junioreille, jotka tähtäävät kohti scratch tasoitusta ja kilpailullista menestystä. Ryhmän pelaajat harjoittelevat aktiivisesti ja omatoimisesti, sekä pelaavat paljon. Jokainen pelaaja harjoittelee omien tavoitteidensa mukaan, mutta ryhmäläisiltä odotetaan omistautumista harjoitteluun ja esimerkillistä toimintaa mikä näkyy ulospäin muille junioreille ja pelaajille.

Tasolla 5 ymmärtämään pallon lentolait sekä hallitsemaan lyöntien erilaiset lentokaaret. Opit myös analysoimaan omaa tekniikkaa erilaisia apuvälineitä käyttäen (trackman, video yms.). Wedgepelissä opit hallitsemaan kierteen määrää paremmin ja fyysisen harjoittelun lisäämisen kautta saat lyöntiisi varmuutta ja tehoa. Opit myös hyödyntämään omia vahvuuksiasi pelinhallinnan kautta ja minimoimaan isot virheet kentällä.

Dreams can come true!

Taso 6: HCP alle 10 (FJT Challenge Tour/FJT/FT)

Kuudennen tason ryhmässä pelaajien tavoitteet ovat enimmäkseen kilpailullisessa menestyksessä unohtamatta kuitenkaan harjoittelun ja pelaamisen tuomaa iloa. Ryhmän pelaajat pelaavat golfliiton kilpailuissa AlueTour ja FJT ennen siirtymistä Finnish Tourille ja isompiin turnauksiin. 6 tason pelaajilla seuraava askel Ringside Golfin polulla on edustuspelaajien harjoitusryhmä.

Tällä tasolla opit hallitsemaan peliäsi kokonaisvaltaisemmin ja ajattelemaan mitä huipulle pääseminen vaatii. Opit käyttämään tilastointia harjoittelun tukena ja hyödyntämään omia vahvuuksiasi paremmin. Opit lyönneissäsi hallitsemaan spinniä paremmin sekä optimoimaan driveri pelaamistasi. Tunteiden hallinta kilpailutilanteissa ja harjoittelun optimointi auttavat sinua saavuttamaan potentiaalisi paremmin.

Only sky is the limit!

Juniorivalmennukseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Samuliin tai Joeliin:

PGA Pro Samuli Seppälä

050-4474999, samuli@golfbalance.fi

Joel Virtanen

040-8654026, joel@golfbalance.fi