Tapio Pulkkanen juhli 30-vuotispäiväänsä voitokkaasti Janneniska Championshipissa!

Tapio Pulkkanen pääsi nauttimaan syntymäpäivästään ja Roope Kakon tarjoiluista läpi päivän Janneniska Championshipissa. Ennakkosuosikkipari pelasi ensimmäisen kierroksen sujuvasti tulokseen -5, mutta laittoivat finaalivitoselle ison kirivaihteen silmään.

Roope ja Tapsa olivat avauskierroksen kuninkaita Lauri Ruuskaa ja Casper Simbergia kolme lyöntiä perässä ennen viittä viimeistä, mutta kiri alkoi nopeasti. Birdie ykkösellä ja synttärisankarin upotettu bunkkerilyönti kolmosella tasoittivat pelin. Kun kärkiryhmässä hermoiltiin, olivat ET-pelurit nousseet jo kisan kärkeen. Viimeisellä väylällä Pulkkanen jatkoi päivän komeimman puu-kolmosen 217 metristä myrskyvastaiseen kahden metrin päähän lipusta. Roope Kakko ei saanut viimeisteltyä, mutta lopputulos -9 riitti lopulta helppoon kahden lyönnin voittoon.

”Kai tämä kiriminen oli sitten meidän taktiikka. Kun kuulin kisasta, Tapsa oli ensimmäinen ketä lähdin anelemaan mukaan”, Roope Kakko taustoitti.

Kolmekymppinen Pulkkanen myönsi, että Roope aneli tosissaan. ”Kyllä se melkein polvillaan aneli”, Tapsa nauratti Topi Lösösen haastattelussa. Kilpailun ratkaiseva lyönti ei tällä kertaa tullut videolle, mutta Pulkkanen ja Roope tiesivät, että lopullinen käänne oli juuri kolmosen uponnut bunkkerilyönti.

Toista sijaa jäivät jakamaan upeasti suoriutuneet rinkkulaiset Tommy Gulin ja Krista Bakker, sekä Peter Erofejeff, joka oli kutsunut parikseen vihdintietä eteenpäin kuuluvan SHG:n edustajan Mikke Salmisen. Nämä parit jäivät kaksi lyöntiä voitosta tulokseen -7.

Neljännen sijan saivat Toffe Jusslin ja Albert Eckhardt tuloksella -6. Viidettä sijaa tuloksessa -5 jakoivat Lauri Ruuska ja Casper Simberg, Kim Koivu ja Oliver Lindell, sekä ET-voittaja Sami Välimäki yhdessä Erik Myllymäen kanssa tuloksessa -5. Cut-raja kilpailussa oli lopulta -3.
Tulokset

     1. Kakko & Pulkkanen -9
T2. Erofejeff & Salminen -7
T2. Gulin & Bakker -7
4. Eckhardt & Jusslin -6
T5. Välimäki & Myllymäki -5
T5. Lindell & Koivu -5
T5. Ruuska & Simberg -5
8. Hinkkanen & Lahti -4
T9. Talusen & Rantala -3
T9. Kulokorpi & Kuronen: -3
T9. Myllymäki & Jalkanen: -3
T12. Peltomäki & Meriläinen -2
T12. Saulo & Tuohimaa -2
14. Tyry  T. & Plukka +1

MC:
Simola & Virta -2
Määttä & Kaunismäki -1
Tyry N. & Kaske -1
Putkonen & Puhakka -1
Isometsä & Lintunen -1
Hietala & Honkala -1
Nuutinen & Komulainen -1
Leppo & Bakker par
Lagerblom & Palosuo par
Raski & Ervasti par
Pollari & Pernaa par
Jokinen & Pirinen +1
Kostensalo & Ahokas +2
Rantala & Mönkkönen +3
Huttunen & Särkisilta +5
Alasaari & Nylander +13

Kisan kuvagalleria

Kuvaaja Janne Sinisalo


Kilpailun tulospalvelu löytyy Golf GameBookin turnaussivulta:

https://tournament-site.golfgamebook.com/tournament/janneniska-championship-1463

Golf Gamebook-apista kisaa voi seurata katselukoodilla: 96347849

Janneniska Championship -kilpailu pelataan helatorstaina Ringside Golfissa. Ensimmäiset parit lähtevät kentälle kello 9.50 ja viimeisessä ryhmässä nähdään todellinen supertähtien kattaus kun kello 12.20 starttaavat parit Sami Välimäki – Erik Myllymäki ja Tapio Pulkkanen – Roope Kakko.

Kilpailusta on luvassa peräti kolme eri livevideota kolmelta eri Facebook -kanavalta.  Ota siis nämä Facebook -sivut seurantaan jo ennen kilpailua:

Ringside Golf Facebook:
Kenttälive on jo legendaksi muodostuneen Topi Lösösen seikkailu peliryhmien perässä. Topi selostaa peliä, Topi kyselee mailavalintoja ja haastattelee pelaajia omalla kainuulaisella tyylillään.
Tätä ilotulitusta on luvassa heti alusta lähtien eli noin kello 10.00 alkaen.

BirdieTimes Facebook:

Janneniskan tarjoama nosturi on kuljetettu Rinkun ykkösen viheriön ja kakkosen tiipaikan taakse. Paikalla on myös miehitetty kamera, joka kuvaa niin ykkösen viheriön toimintaa kuin myös kakkosen avauksia.

Tämä lähetys on tarkoitus pitää käynnissä kello 10.00 – 12.30 kun kaikki ryhmät ovat edenneet alueen läpi.

Janneniska Facebook:

Nosturiyritys Janneniska tarjoaa omassa Facebookissaan vitosen viheriön tapahtumia. Parkkipaikalle on tuotu nostureita katsomoksi, johon päästetään yksittäisiä ihmisiä tai samassa taloudessa asuvia kerrallaan turvamääräysten mukaisesti.

Livelähetys käynnistyy noin kello 11.00 kun ensimmäiset ryhmät saapuvat vitosen viheriölle jatkuen noin kello 13.30 saakka kun viimeiset ryhmät ovat ohittaneet tämän kohdan.

Kilpailu ratkeaa aikanaan samalle viheriölle, joten live-lähetys pyritään käynnistämään uudestaan noin kello 18.00 kun finaaliryhmät tulevat uudestaan samalle viheriölle.

Tulospalvelu:

Kilpailun tulospalvelu löytyy GameBookin turnaussivulta:
Kategoriassa Yleinen