Krista Bakker Rinkun riveihin

Ringside Golfin ladyjen kilpatoiminta sai huipputason kirittäjän, kun Krista Bakker siirtyi Ringsiden kilpapelaajaksi toukokuun alussa. Krista on Naisten Eurooppa Tourin pelaaja ja kilpakentät ovat pääasiassa Euroopassa, mutta muutama kilpailu on Lähi-Idässä ja Intiassa. 23-vuotiaan Kristan viimeisimmät kilpailut olivat huhtikuussa Marokossa ja Espanjassa, missä hän päätyi sijoille 25 ja 19.

Letin rankingissa Krista on tällä hetkellä 42.

  • Kevään peleissä lyöminen oli tasaista, vaikka ne olivat kauden ensimmäiset kilpailut. Tämä loi hyvän pelifiiliksen ja odottelen parempia sijoituksia kauden edetessä, Krista kertoo iloisena. Pitkän tähtäimen tavoitteena ovat olympialaiset 2020 Tokiossa.
  • Seuraava kilpailu on Ranskassa kesäkuun alussa ja Suomessa Hillsiden kilpailu kesäkuun puolivälissä. Ranskassa pitäisi sijoittua kolmen parhaan joukkoon, jotta tie Evianin kisaan avautuisi. Muissa tavoitteena on sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon. Pelaajana paras puoleni on pallon lyöminen, mikä auttaa greeniosumiin ja tuo birdiemahdollisuuksia, Krista kertoo.

Letillä on mukana viisi suomalaispelaaja, joilla on täysi pelioikeus sekä kaksi, jotka pelaavat osittaisella pelioikeudella. Krista kertoo suomalaisten olevan keskenään hyvissä väleissä, olemmekin ”toursiskoksia”. Asumme usein yhdessä ja vietämme muutenkin kisoissa aikaa yhdessä.

Kristan valmentajana jatkaa oma isä, Kari Bakker, joka on valmentanut häntä alkulyönneistä asti. Kristan suunnitelmissa on muutto Turusta Ringside Golfin lähistölle ja isä tulee valmentamaan Turusta Espooseen.

Krista pyrkii olemaan mukana Ringside Golfin juniorivalmennuksessa, luomassa mallia tyttöjunioreille. Mahdollisuuksien mukaan hän osallistuu myös naisten tapahtumiin.

Ringside Golfissa Kristaa kiinnosti hyvä sijainti sekä juniorivuosien tuttu Rinkun valmentaja Joel Virtanen. Head pro Samuli Seppälä on taas Kristan isän tuttu, ja kiinnostus seuran vaihtoon saikin alkusysäyksen Samulin kautta.

Kristan kilpailuja ja kuulumisia voi seurata vaikkapa facebook-urheilusivujen kautta sekä instagram-tilin kautta, kristabakker_


Ringside Golfin toimari Ari Vepsä toivotti Kristan tervetulleeksi Rinkkuun.

Jo kesäkuussa Rinkussa kannattakin tähyillä, näkyykö pitkälyöntistä, vaaleatukkaista ponnaripäätä väylillä, treenialueella tai rangella.

Teksti Arja Vartia

Kategoriassa Ajankohtaista, Yleinen