Kevät 2017

Monta kertaa sitä itse miettii pahimpia skenaarioita, mitä talven aikana voi tapahtua. Tänä talvena toteutui lähes kaikki kamaluudet. Käsittämätön jääpolte yhdistettynä kentällä tapahtuvaan ilkivaltaan. Onneksi torjuntaruiskutukset hometta vastaan onnistuivat, joten home- ja tautiongelmaa ei sentään tarvinnut kohdata.

Jäätä kertyi koko kentälle ennen näkemätön määrä. Griiniheinämme kylänurmikka ei kestä jääpeitettä juuri ollenkaan. Jo kolme viikkoa riittää tukehduttamaan kyliksen. Taas kerran joudumme kasvattamaan uuden kasvuston griineille. Olemme tehneet kaiken, mikä on meidän tehtävissä, eli levittäneet hivenaineet griineille ja lyöntipaikoille ja kalkki griineille, lyötipaikoille ja väylille. Griinit on nyt pystyleikattu, jotta saamme valoa kasvualustaan. Valo aktivoi maassa olevat siemenet kasvuun. Griinit on nyt harsoitettu, jotta saisimme kasvuolosuhteet mahdollisimman edullisiksi.

Kasvu vaatii vettä, valoa ja lämpöä. Vettä ja valoa meillä on, mutta lämpöä ei. Kasvualustan lämpötilan pitäisi olla vähintään noin 5-7 astetta, jotta jotain edes tapahtuisi. Lisäksi yöpakkaset estävät tehokkasti nestevirtauksen kasvissa. Kun pakkasista päästään eroon ja päivälämpötilat on kaksinumeroisia, voi olettaa edistystä tapahtuvan. Siitä pari kolme viikkoa eteenpäin meillä on griinit auki pelille. Sään lämpenemisen aikataulu on taas henkimaailman asia, johon kellään ei ole vastausta. Niinpä griinien avaamisen ajankohdasta voi tehdä vain sivistyneitä arvailuja.

Lyötipaikat pystyleikataan heti, kun niiden pinta on tarpeeksi kuiva. Sitten ne kylvetään ja hiekoitetaan. Väylien pystyleikkaus voidaan tehdä pintojen kuivuttua. Bunkkereiden kunnostus on aloitettu nyt, kun jää on sulanut hiekkaesteistä.

Tasan vuosi sitten avasimme kentän kesägriineille juuri tällä päivämäärällä. Tänä aamuna kenttä oli lumivaipan alla. Vuodet on vaan niin erilaisia, mutta luultavasti kesä tulee tänäkin vuonna. Hauskaa Pääsiäistä kaikille !    Pasi

Kategoriassa Ajankohtaista, Kenttämestarin blogi, Yleinen