Henrik Kontro MID Tour-kisan voittoon, 4 rinkkulaista viiden parhaan joukossa

Jari Puurtinen, Henrik Kontro, Joonas Hinkkanen, Nikke Tyry, Joel Virtanen ja Jussi Sahravuo

Henrik Kontro piti superkirin luoneen Hinksin takanaan

Henrik Kontro pilasi Ringside Golfin kotijuhlat vakuuttavilla otteillaan. Toisen visiittinsä kiertueelle tehnyt peuramaalainen otti samalla myös toisen voittonsa kiertueella nousten rankingin kärkeen. Voittotulos kirjattiin lopulta tuloksin 69-68 (-9), joka on varmasti kahden kierroksen kisoista alhaisin mitä kiertueella on nähty.

Kontro pelasi kaunista ja helppoa golfia läpi etuysin ilman sen suurempia highlighteja. Birdiet tulivat väylillä 4 ja 5 molemmat forelta tai greenilta pienten tap-inien päätteeksi. Kärkiryhmässä oli kohtalaisen tasaista, Kontro oli saanut kasvatettua niukasti johtoaan.

Samaan aikaan toiselta puolelta kenttää alkoi kuulua kovia hurraa huutoja ja aplodeja kun Joonas Hinkkanen laittoi omaa showtaan pystyyn. Rinkkulainen supersankari painoi ensimmäiset yhdeksän reikää peräti kuusi alle parin nousten kokonaistulokseen -5 ja Kontron lähimmäksi haastajaksi.

Kun Kontro onnistui tekemään ysillä eaglen ja birdien kympillä, muodostui Henkalle selkeä hajurako Joonas Hinkkaseen ja Nikke Tyryyn, joka teki pienen epätoivoisen kirin birkuilla väylillä 10 ja 11.

Kontron pelissä ei juuri virheitä näkynyt, joita rinkkulaiset olisivat tarvinneet hänet ohittaakseen. Väylän 15 bogi toi vielä pienen sauman. Samaan aikaan Joonas Hinkkanen viimeisteli kierroksensa kahteen birdieen päätyen päivän tulokseen 65 (-8) ja kokonaistulokseen -7.

Kontro tiesi täten, että kolme viimeistä reikää pareilla läpi ja voitto tulee kotiin. Ylivoimaisesti haastavin kolmesta, väylä 16 vastatuuleen näytti kuinka varmaa peliä mestari tänään pelasi. Draivi drawlla keskelle väylää, josta lyhyt rauta keskelle greenia neljään metriin ja parin putin par.

Lopullinen voitto tuntui varmistuvan viimeistään 17:nnellä, jossa Henkka teki päivän neljännen birdiensä yhden eaglen ja yhden bogin lisäksi kasvattaen kaulan kahteen lyöntiin ennen maailman leveintä par-vitosta myötätuuleen.

Kärkiryhmässä alettiin täten pelata pronssimitalista kun Tyry oli niukasti Virtasta ja tasaisesti pelannutta Jussi Sahravuota edellä.

Viimeisestäkin väylästä selvittiin ilman draamaa ja Kontro kuittasi helpon parin myötä voiton kotiin. Hinkkanen ansaitsi jälleen hopeansa, joka oli viimeisen parin vuoden aikana kaikki eri tapahtumat laskien noin 14:s. Tällä(kään) kertaa se ei kuitenkaan ollut hävitty, sillä mies pelasi tosiaan kenttäennätyksen siirtosäännöllä.

”Ainakin tasoitus tippui! Eilen pohdiskelin illalla voisiko 65 lyöntiä riittää voittoon tänään. Olisi se voinut riittää, mutta Henkka pelasi ilmeisen virheetöntä peliä ja ansaitsi voittonsa. Ei muuta kun hopeakaappiin lisää täytettä”, Hinkkanen fiilisteli kotikenttänsä terassilla.

Kontro siirtyi voitollaan myös kiertueen rankingin kärkeen 1200 pistellä. 600 pistettä per voitto napannut Kontro ei ole vielä varma onko mukana Talissa käytävässä kiertueen finaalissa. Itse voitosta hän oli kovin tyytyväinen, eikä edes caddien tarvinnut paljoa puuttua peliin.

”Peli oli kokonaisuudessaan varman tuntuista ja mailavalinnat osui hyvinnkohdalle. Muutama huono lyönti oli rundin aikana, mutta ei niistä nyt pahasti kärsitty. Lähipeli oli varmaa, mutta tietysti muutama linjassa lyhyeksi jäänyt putti aina harmittaa. Vaikutti siltä että greenit vähän hidastui iltapäivää kohti. Kova kisa loistokuntoisella kentällä. The Hinks laittoi huikealla etuysillä kyllä kovan vastuksen. Välillä oli vain yhden lyönnin ero. Vielä on vähän epävarmaa finaalin osalta, päällekäin on Nordic Leaguen kisa Alastarossa, mutta Tali nyt on sijaintina huomattavasti helpompi”, Henkka mietiskeli.

Ringside Golfin kisa oli taattua rinkku-laatua. Vaikka voitto ei jäänyt kotikentälle, voidaan rinkkulaisten panosta pitää kunnioitettavana. Kontron jälkeen Hinkkanen nappasi hopeaa, Nikke Tyry Pronssia, neljännen sijan jakoivat Joel Virtanen ja Jussi Sahravuo.

Kympin joukkoon mahtuivat myös Tuomas Pollari (t6), Sami Kaunismäki ja Ilkka Jokinen (t8).

Ikämiesten (40+) sarjan voittoon pelasi Rinkussa Master Golfin Jari Puurtinen kokonaistuloksella -1, jolla oli yleisen sarjan kuudes.

Teksti Nikke Tyry

Kisan tulokset

        

Kategoriassa Yleinen