ESPOO RINGSIDE GOLF Oy:n OSAKKAILLE

Maaliskuun alussa, siinä kun talvikausi oli vaihtumassa kevätkaudeksi ja edelleen odotetuksi pelikesäksi, meidät yllätti Covid-19 epidemia. Se pysäytti maailman ja vaikutti ihmisten käyttäytymiseen voimakkaammin kuin mikään muu viimeisten vuosikymmenten aikana. Tuntui siltä, että normaalit päivittäiset asiat, joiden mukaan toimimme, heittävät häränpyllyä.

ERG Oy:n hallitus 10.3 pitämässään kokouksessa keskusteli pitkään mitä tehdä, jotta toimintamme ei vaarantuisi miltään osin ja olisimme valmiina, jos pelaaminen voi jatkua. Aiheena olivat; voiko golfia ylipäänsä pelata, jos Suomi menee totaaliseen lock-downiin, miten Golfliitto ohjeistaa Suomi-Golfia, miten suhtaudumme riskiryhmässä oleviin pelaajiin, miten kenttää hoidetaan, jos pelaaminen ei onnistu ja tärkeimpänä, miten taloutemme kestää mahdollisen pelaamattomuuden.

Tilanne puoli vuotta myöhemmin näyttää, että mitkään pahat skenaariot eivät toteutuneet golfin kannalta katsottuna. Päinvastoin golf liikuntana on ollut suuri voittaja Korona-Suomessa. ERG Oy:n golfliiketoiminnan kannalta tilanne on erittäin hyvä. Pelaajia on riittänyt aikaisesta aamusta iltamyöhään ja kierrosennätykset ovat pelattu uusiin lukemiin. Pelkästään elokuussa meillä pelattiin n. 7500 kierrosta. Tämä näkyy erittäin positiivisena tekijänä yhtiön kassavirrassa ja kannattavuudessa. Tämä tämän vuoden hyvä talous antaa mahdollisuuden toteuttaa asioita eri tavalla. Näissä muutoksissa on luonnollista, että omistajat ovat etusijalla.

Koronan aiheuttamat rajoitukset aiheuttivat viivästyksen viime syksynä sovitun tulevaisuustyöryhmän työskentelyyn. Työryhmä kokoontui ensimmäisen kerran elokuussa ja aloitti rakentamaan tiekarttaa ERG:n tulevaisuudelle. Syyskokouksessa käydään ryhmän alustavia ajatuksia ja aikataulua läpi.

Kun sunnuntaina kokoonnumme yhtiökokouksiin, meillä on mahdollisuus vaikuttaa Rinkun tulevaisuuteen golf-kenttänä. Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavaehdotus on parhaillaan nähtävänä ja siihen voi tehdä muistutuksia. Tämän jälkeen muistutusten perusteella ehdotusta voidaan tarkastaa ja lopuksi se viedään kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Kumpi sen päättää nykyinen valtuusto vai keväällä valittava, lienee kysymysmerkki. Hyväksytty yleiskaava käynnistänee sitten uudelleen asemakaavoituksen, joka todennäköisesti vie vuosia. Tällä hetkellä meidän omistamilla mailla ei ole ollut, eikä ole suunnitteilla minkäänlaisia asemakaavoitushankkeita. Tämänhetkisen kaavaehdotuksen perusteella päätämme vahvasti itse, miten kenttämme kanssa toimimme.

Yhtiökokouksessa olet mukana päättämässä Rinkun tulevaisuudesta, miten pelisi jatkuvat omalla kentälläsi ja maan parhaassa golf-yhteisössä.

TULE YHTIÖKOKOUKSEEN JA VAIKUTA ITSE RINKUN TULEVAISUUTEEN

ERG Oy:n hallitus

Kategoriassa Ajankohtaista