Sääntö- ja tasoitustoimikunta

Kausi 2021

Golfia sääntöjen ja tasoituksen avulla


Jyrki Tiilikainen ja Jukka Nylander päivittivät kentän merkinnät talvikauden jälkeen talkoissa 17.4.2021

Tasoituskierroksien pelaaminen 2021

Viime vuonna astui voimaan WHS-tasoitusjärjestelmä, joka vastaanotettiin suurella suosiolla. Suurin osa ERG Ry:n jäsenistä siirtyi sen myötä käyttämään myös sähköisiä tuloskortteja; GameBook, Golfbox jne. Golfliitto on tälle vuodelle tehnyt yhden näkyvän muutoksen eBirdieen, joka toimii jäsen- ja tasoituskorttina. Tälle kaudella eBirdiessä oleva pelaamislinkki menee mScorecardiin, eikä enää GameBookiin. mScorecard on yli 15 vuotta vanha sovellus, joka tulee nyt myös sähköisten tuloskorttien joukkoon.

Voit pelaajana valita itse mitä sähköistä tuloskorttia käytät ja nämä mainitut kolme toimivat Rinkussa. Voit jatkaa viime kaudella käyttämääsi tai valita jonkun muun itsellesi. Tasoituksen ylläpidon osalta kaikki ovat toimivia, mutta on kuitenkin hyvä muistaa, että jos olet ”tilastonikkari”, niin tilastot eivät siirry sovelluksesta toiseen.

Pidä huolta omasta tasoituksestasi, sillä on suuri vaikutus esim. miten mahdut eri peliryhmiin aikaa varatessasi.

Sääntö- ja Tasoitustoimikunta, tehtävä

Toimikunta pitää huolen, että seuran jäsenillä on riittävä sääntötuntemus, sekä seurassa on tarvittava tuomarointiosaaminen seuran omiin kilpailuihin. Toimikunta tekee ja ylläpitää kentän paikallissääntöjä yhteistyössä muiden toimikuntien kanssa. Tämän lisäksi toimikunta vastaa kentän merkinnöistä ja rajoista sekä kentän Course Rating- ja Slope-määräyksistä.

Tasoituksen määrittelee ensisijaisesti WHS pelaajan oman pelaamisen kautta. Pelaaja toi tuoda halutessaan mahdollisen tasoitusmuutoksen toimikunnan käsiteltäväksi. Toimikunnan päättämät harkinnanvaraiset tasoituksen muutokset merkitään tasoitusluetteloon. Toimikunta ilmoittaa pelaajalle tekemästään päätöksestä.


Sääntö- ja Tasoitustoimikunta, kokoonpano
Jyrki Tiilikainen, Ari Vepsä ja Jukka Nylander, vetäjä

Tarvittaessa: Henrik Lahti, kapteeni ja Nikke Tyry, KiTMK


Sääntö- ja Tasoitustoimikunta 2021, ohjelma

Sääntöilta, Golfliiton sääntöasiantuntijan vetämänä

Seurakohtainen kolmen tunnin työpaja, joka on suunnattu kaikille golfin säännöistä kiinnostuneille. Tilaisuudessa kerrotaan sääntöuudistukset ja keskustellaan osallistujia askarruttavista sääntökysymyksistä. 1 tapahtuma 1.6.2021. Hinta jäsenille 0 €

Säännöt tutuiksi -verkkokurssi

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kerrata omaa sääntöosaamistaan. Kurssia suositellaan mm. seurojen kilpapelaajille sekä kilpailuissa toimiville henkilöille. Hinta: 10 €, hyväksytysti suoritetun kurssin seura korvaa jäsenelle.

Tuomaritoiminnan perusteet -verkkokurssi

Uudistettu kurssi korvaa aiemmat seura- ja aluetuomarikurssit. Kurssi antaa valmiuden toimia seuran sisäisten ja tämän lisäksi alueellisten kilpailujen tuomarina, esimerkiksi junioreiden ja senioreiden alueelliset kiertueet. Hinta: 95 €, ole yhteydessä toimikunnan vetäjään, kun haluat seura- ja aluetuomariksi. Kurssin hyväksytysti suorittaneille toimitetaan sähköinen tuomarikortti Cardskipper- aplikaatioon.

Tuomareiden jatkokurssi / Tuomarikortin uusiminen

Tuomarikortti tulee uusia 4 vuoden välein. Tämä kurssi on tarkoitettu tuomarikortin uusijoille tai tuomariuralla pidemmälle aikoville. Kurssin hinta on 20 €, hyväksytysti suoritetun kurssin seura korvaa jäsenelle.

Suomen Golfliiton liittotuomaritoiminta

Liittotuomareiden pääasiallisena työkenttänä ovat golfliiton kilpailut. Golfliiton liittotuomarit jaetaan neljään tasoon:

  1. Kansainvälinen liittotuomari
  2. Liittotuomari
  3. Avustava liittotuomari
  4. Liittotuomarikokelas

Tuomarikortin uusiminen- kurssilta arvosanan 5 saaneet voivat halutessaan hakea tasolle 4 liittotuomariportaikossa ilmoittautumalla Golfliiton kilpailu- ja koulutuskoordinaattorille juha.skytta@golf.fi ja aloittaa etenemisen liittotuomariuralla. Käytännössä tason 4 liittotuomari hakeutuu mentoroitavaksi (aputuomariksi) kokeneemman liittotuomarin ohjaukseen.

Lisätietoa kursseista saat:

Suomen Golfliitto tai toimikunnan vetäjältä 0400 601426/jukka.nylander@pellonnokka.fi

TERVETULOA MUKAAN TOIMIKUNNAN PALVELUIHIN!