Esittelyssä Rinkun senioritoimikunta


Jouko Latvakangas ja Ville HS Ranta

Kevään uutiskirjeissä esittelemme Rinkun toimikunnat. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on senioritoimikunta: 

Rinkun senioritoimikunnan vetäjänä jatkaa toista vuotta monelle tuttu Jokke Latvakangas. Jokke on golfannut vuodesta 1998 ja pelannut Rinkussa vuodesta 2001. Tämän vuoden alusta Jokke valittiin mukaan Suomen Golfseniorit ry:n hallitukseen. Ennen hallituspestiä Jokke on ollut useamman vuoden ajan pelaajien edustajana Golfsenioreiden kilpailutoimikunnassa. 

Rinkun senioritoimikunnan kokoonpanoon kuuluvat tänä vuonna myös Markku Leinonen, Jarmo Lonkola, Katriina Malmivaara, Ville HS Ranta, Raila Soininen, Kirsi Rossilahti ja Ari Vepsä. Kesän suunnitelmat tarkentuvat säännöllisissä (etä)kokouksissa ja tehtäviä jaetaan tiimin kesken kauden lähestyessä. Seuraavan kokouksen asialistalla ovat mm. tulevan kesän viikkokisat ja seuraottelut, joista todennäköisesti ainakin perinteiset Talma ja Nevas ovat ohjelmassa. Tässä ensikatsausta sennujen tulevan kauden toimintaan:

Klubikisoja Rinkun sennujäsenille 

Sennujen viikkokisat pelataan tänä vuonna Ringside Cupin yhteydessä. Ringside Cupiin on tullut myös uusia sarjoja mukaan. Seniorimiehille oma scratch-sarja, jossa pelataan keltaiselta tiiltä. Seniorimiesten hcp-sarja pelataan siniseltä tiiltä. Seniorinaisten hcp-sarja yhdistyy Ringside Cupin naisten hcp-sarjaan ja sennujen pistebogeysarja yhdistyy Ringside Cupin PB-sarjaan.

Kisakalenteriin on suunnitteilla viime kesän tapaan pariscramble-kuukausikisa, joka pelataan toukokuusta syyskuuhun aina kuukausittain yhtenä maanantaina. Pariscramblen parit arvotaan joka kerta erikseen ja kukin pelaaja saa omaan pottiinsa joukkueen pisteet, jotka lasketaan yhteen kauden päättyessä.

Pariscramblen pelipäivät on ma 10.5., ma 14.6., ma 12.7., ma 9.8. ja ma 6.9.2021.

”Pariscramble sai kehuja viime vuonna ja tämä onkin tosi kiva pelimuoto. Tulee pelattua sellaistenkin henkilöiden kanssa, joiden kanssa ei ehkä muuten tulisi pelattua. Tämä on mukava tapa tutustua muihin Rinkun sennuihin”, Jokke kertoo. 

Syyskuussa lauantaina 4.9.2021 on suunnitteilla Golf Balance Senior Open, josta todennäköisesti vastaa tuttuun tapaan Ville HS Ranta. 

Heinäkuun tärkein tapahtuma sennuillekin on tietysti mestaruuskilpailut, joihin toivotaan runsasta osanottoa. Sennujen mestaruuskilpailut pelataan to 29.7.-pe 30.7.2021.

“Olisi tosi hienoa saada pelaajia niin paljon, että saadaan ikäluokille omat sarjat. Mikäli osallistujia ei saada sarjoittain riittävästi, sarjat yhdistetään, eli kaikki innokkaat pääsevät varmasti kisaamaan mestaruuksista”, Jokke jatkaa.

Sennujen reikäpelimestaruuskilpailut pelataan kesän kuluessa ja 1.kierros starttaa maanantaina 14.6.2021. Ensimmäiselle kierrokselle on varattu peliaikaa kolme viikkoa ja sen jälkeen aina kaksi viikkoa pelattavaa kierrosta kohden. Ilmoittautuminen alkaa toukokuussa ja ottelukaaviot pyritään saamaan valmiiksi noin viikkoa ennen ensimmäistä kierrosta. Finaalit pelataan elokuussa.

Rinkku mukana UAS reikäpeleissä

Rinkku on ilmoittautunut mukaan Uudenmaan alueen senioreiden reikäpelicupiin, jossa pelataan kolmihenkisin joukkuein (2 miestä ja 1 nainen).  Cupissa on neljän seuran lohkot ja lohkon voittaja pääsee jatkoon. Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden ja tulos ratkaistaan kolmesta pelistä.Cupin jatkopelit pelataan sekä kotona että vieraissa. Tänä vuonna joukkueen kokoajaksi ja kapteeniksi on valittu Katriina Malmivaara, joka pelaa myös ystävyysottelua vastustajan kapteenin kanssa. 

“Rinkku puolustaa reikäpelicupissa viime vuoden pronssia, joka otettiin täpärästi tasapisteillä, mutta useammalla voitetulla reiällä, joita meillä oli 14 ja vastustajalla 13”, Jokke kertoo. 

Senioreiden valtakunnalliset kisat Rinkussa

Rinkussa pelataan kesällä myös senioreiden valtakunnallisia kisoja: N50 kaksipäiväinen FST-tourin kisa pelataan 19.–20.6. ja M75 SM-kisat 20.–21.7. 

“Näihin kisoihin olisi tosi hienoa, jos saataisiin omaa porukkaa mukaan”, Jokke toivoo. 

Toimikunnan tavoitteena on kevään aikana koota myös senioreiden kilparyhmä valtakunnallisiin kisoihin. Tarkoituksena on pitää myös jotain kursseja: on mietitty mm. sääntö-, chippi- tai puttikursseja joko senioreille erikseen tai sitten muiden rinkkulaisten kanssa. 

Senioritoimikunnan tapahtumiin ja toimintaan ovat tervetulleita kaikki tänä vuonna 50 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat jäsenet. Toimikunnan tapahtumista tiedotetaan Rinkun verkkosivuilla ja tapahtumakalenterissa sekä sosiaalisen median kanavissa. 

Lisätiedot: 

jouko.latvakangas@gmail.com

Kategoriassa Ajankohtaista